Hoppa till huvudinnehåll

Alfdex ökar transparensen i verksamheten med hjälp av CANEA ONE

Alfdex AB är världens ledande leverantör av högeffektiva lösningar för rengöring av vevhusgaser från dieselmotorer. De är en underleverantör inom tung fordonsindustri med bland annat några av de största lastvagnstillverkarna i världen som kunder. Det gör att de måste leva upp till standarder inom fordonsindustrin och IT-stödet CANEA ONE hjälper Alfdex att möta kraven i enlighet med PPAP, FMEA och APQP.

Alfdex, med verksamhet i Sverige och Kina, hade ett behov av ett ledningssystem och styrande dokument efter att tidigare ha jobbat i Excel och Word. Efter jämförelser mellan olika system beslöt de sig för att börja använda CANEA ONE.
"Vi valde CANEA ONE för att det är så lätt att administrera, systemet är väldigt lätt att bygga ut och vi kan skapa egna flöden vilket ger oss en frihet som vi uppskattar. Vi ser också att vi slipper systemkrashar och det går att importera data från vårt affärssystem, vilket är en stor fördel", säger Johnny Saxne, Project leader MDS, Technical Preparation & Head of Environmental Coordination inom Alfdex.


Johnny Saxne ser att
CANEA ONE underlättar
arbetet och kvalitetskraven
de möter.

Ett flexibelt och användarvänligt system
De jobbar aktivt med CANEA ONE på båda marknaderna och Alfdex ser att systemet underlättar kvalitetskraven inom IATF 16949. I Kina är de oerhört nöjda med den nyligen införda dokumenthanteringen, vilket är ett gott betyg enligt Johnny. Implementationen har varit positiv och från att ha valt fyra flöden att utgå från, jobbar de nu med tolv flöden och har vuxit lagom mycket. En projektgrupp har ansvarat för att se till att Alfdex fått det de vill ha ut av systemet och användandet av CANEA ONE har spridit sig i organisationen. Engagemanget har också ökat genom att användarna berättar om olika funktionaliteter för andra.
"CANEA ONE har levererat mer än vi förväntade oss. Vi kan, som CANEA lovade, själva enkelt administrera systemet och det som är viktigt för oss finns där. Det är flexibelt att använda och konfigurera, och vi kan lätt addera funktioner, vilket är ett stort plus. En annan fördel är att man inte lämnar systemet utan alltid jobbar i samma plattform."

Ökad kontroll och transparens
Tack vare kombinationen med dokumenthantering och ärendehantering har verksamheten vuxit och Alfdex har nu bättre kontroll och transparens i företaget.
"Systemet underlättar verkligen arbetet, alla kommer åt uppgifter och hittar det de söker vilket gör allt smidigare. Det är också positivt att systemet inte är bundet till enskilda individer. Vi hade som målsättning att få ökad transparens och nu ser vi tydligt var vi befinner oss i processtegen och det är tack vara CANEA ONE. Samarbetet med CANEA har funkat jättebra och införandet har varit klockrent. Vi har haft en väldigt bra kontakt med CANEAs medarbetare med avstämningar via webben. Och sist, men inte minst, lyckades vi med att hålla såväl våra kostnader som budget", avslutar Johnny.

Systemet underlättar verkligen arbetet, alla kommer åt uppgifter och hittar det de söker vilket gör allt smidigare. Det är också positivt att systemet inte är bundet till enskilda individer. Vi hade som målsättning att få ökad transparens och nu ser vi tydligt var vi befinner oss i processtegen och det är tack vara CANEA ONE.

Johnny Saxne, Alfdex

Intresserad av att veta mer?

Vi skapar rätt förutsättningar för ett levande ledningssystem och ger ökad lönsamhet och bättre möjligheter att realisera din strategi.

Se fler kundcase