Hoppa till huvudinnehåll

CANEA stolta sponsorer till Team Rynkeby - God Morgon

Team Rynkeby - God Morgon är en del i ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris. CANEA är stolt Guldsponsor under 2019.

”Vi på CANEA tycker det är superkul och vi är alla stolta att för andra gången kunna stötta detta underbara initiativ, som vi vet gör stor nytta i kampen mot barncancer – Rynkeby-initiativet är ju den enskilt största bidragsgivaren till Barncancerfonden.” säger Christer Hellstrand i CANEAs sponsorgrupp.

Team Rynkeby grundades år 2002 i Danmark, då 11 motionscyklister med anknytning till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S beslutade sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France.

Rynkeby Foods var huvudsponsor för cykelturen, men även andra företag visade sitt stöd. Deltagarna i historiens första Team Rynkeby-lag var faktiskt så duktiga på att skaffa sponsorer att man fick ett överskott på 44 500 SEK när laget återvände till Danmark en dryg vecka senare.

Pengarna skänkte Team Rynkeby till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital, och en ny tradition var därmed född.

Pengarna går oavkortat till barn med cancer

Under året ska deltagarna inte bara förbereda sig på att cykla dryga 1 200 km till Paris, utan förpliktar sig också att göra en insats för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. År 2018 donerade Team Rynkeby - God Morgon 34,9 miljoner SEK till kampen mot barncancer, som oavkortat gick till Barncancerfonden. Läs mer på team-rynkeby.se