Hoppa till huvudinnehåll
 Managementkonsult & hållbarhetsansvarig Kontakta via e-post
Ladda ner fil

Felicia Tengdahl

 Managementkonsult & hållbarhetsansvarig Kontakta via e-post
Ladda ner fil

Felicia jobbar som managementkonsult inom verksamhetsutveckling, miljö- och kvalitetsledningssystem samt processutveckling. Dessutom är hon hållbarhetsansvarig på CANEA och säkerställer att vi uppfyller miljökrav, följer upp mätetal och implementerar nya arbetssätt.

Berätta lite om vad du gör på CANEA, både i din roll som konsult och hållbarhetsansvarig.

I min roll som konsult projektleder, genomför och coachar jag olika verksamhetsutvecklingsprojekt. Bland annat arbetar jag tillsammans med kunder i deras hållbarhetsarbete, där vi tar fram strukturer för ett systematiskt arbetssätt som leder till förbättring och effekter inom alla tre dimensionerna av hållbarhet. Som hållbarhetsansvarig på CANEA arbetar jag med att prioritera, implementera och ständigt utveckla bolagets arbete inom området.

Varför är det viktigt att vi arbetar med hållbarhetsfrågor?

Ur ett globalt perspektiv så handlar de stora hållbarhetsfrågorna om att minska ojämlikheter, minska fattigdom och svält, lösa klimatkrisen samt främja fred och rättvisa. För ett enskilt företag kan hållbarhet handla om att minska verksamhetens miljöpåverkan eller att ta ansvar i leverantörskedjan, men också de anställdas rättigheter, gällande jämställdhet och mångfald. Sätter vi inte hållbarhet på agendan finns risken att vi som företag och population helt enkelt inte håller i längden.

Hur har du fått utvecklas inom dina intresseområden på CANEA?

CANEA värnar om anställdas fortbildning och det finns hela tiden möjlighet till kompetensutveckling. Bland annat har jag fått möjlighet att utveckla mina kunskaper inom förändringsledning och lagstiftning. Vi deltar på flera mässor och konferenser inom hållbarhetsområdet, vilket ger mig möjlighet att både bidra med kunskap, men också lära och utvecklas av andras erfarenheter .

Vilka är dina topp tre tips för hur man som privatperson kan minska sin klimatpåverkan?

  • Tänk en extra gång innan du tar bilen eller flyget, dina resor har stor påverkan.
  • Minska din konsumtion av kött.
  • Testa att inte shoppa under en månad – vår konsumtion står för en stor del av växthusgasutsläppen.