Hoppa till huvudinnehåll
 Software Developer

Gea Löwerdahl Jörnulf

 Software Developer

Gea har idag två roller inom vår IT-verksamhet och jobbar både som integrationskonsult i införandeprojekt mot våra kunder men också som systemutvecklare av vår produkt CANEA ONE. Vardagen är varierad men med kod och stöttande kollegor som röd tråd.

Berätta lite mer om vad du gör i dina roller!

Jag startade min yrkesbana på CANEA efter min examen och har varit kvar här sen dess. I augusti blir det fem år! Jag anställdes i rollen som integrationskonsult med syfte att i första hand utveckla integrationer och kundanpassningar till vår produkt, vilket fortfarande är en av min huvudsakliga arbetsuppgift. Jag sitter med ett fantastiskt gäng som hjälper såväl nya som befintliga kunder i olika tekniska frågor och uppdrag. Vår grupp hanterar allt från installation och uppsättning av infrastruktur vid implementering, olika migrering av data, uppdatering av produkten och allt annat som tenderar att hamna under begreppet ”teknik”. Vi är en grupp med olika profiler och kompetenser som alltid stöttar varandra. Sedan ett halvår tillbaka utvecklar jag också CANEA ONE i rollen som systemutvecklare och har därmed en kombinerad roll mellan två arbetsgrupper. I produktutvecklingsteamet har jag fått helt nya utmaningar och möjlighet att vässa mina utvecklarkunskaper, framförallt inom frontend och server-side code där jag i princip varit helt grön tidigare.

Hur har du kunnat vara med och påverka din kompetensutveckling?

I samband med att jag kom tillbaka från en föräldraledighet kände jag att det var dags att ta ett nytt steg och att utmana mig själv igen. Jag uttryckte en önskan till min chef om att få möjlighet att börja jobba med utveckling av vår produkt och ett par månader senare satt jag plötsligt där i min nya roll som systemutvecklare – livrädd och exalterad på samma gång. Jag har blivit så väl mottagen och har lärt mig enormt mycket på dessa sex månader. Dessutom har jag fått en engagerad mentor som tagit sig all den tid som behövts för att ge mig rätt förutsättningar att lyckas i min nya roll!

Vår introduktionsplan innefattar några av kurserna på Pluralsight, där vi har tillgång till kursutbudet, och man uppmuntras att gå dessa som nyanställd utvecklare. Jag har också tillgång till dessa som integrationskonsult och vill jag gå en kurs avsätts tid för detta. Vidare får alla anställda tillgång till CANEAs egna kursutbud och uppmuntras att gå så många av dessa som man önskar och har tid för. Exempelvis certifierades min integrationskonsultkollega nyligen i Six Sigma!

Vad är planen för din utveckling framöver?

Jag lär mig något nytt varje dag just nu och min plan i korthet är att fortsätta med det. Just nu har jag riktigt roligt på jobbet!

Att kombinera två roller har såklart både sina för- och nackdelar. Främst handlar det om att hitta en bra balans – att verkligen kunna stänga av delar som rör den ena rollen i samband med att jobbveckan går över till den andra rollen och vice versa. Här jobbar jag fortfarande med att hitta ett bra arbetssätt, men jag får oklanderlig stöttning av mina team leaders samt chefer och det funkar ändå bra! Långsiktigt ser jag att rollen skall öppna upp för mer samarbete mellan våra arbetsgrupper för att vi på så sätt ska öka samspelet ännu mer. På sikt ser jag att detta kommer leda till en konkurrenskraftig produkt i kombination med grymma leveranser. Att utveckla resurser internt är en förutsättning för att lyckas behålla kollegor och med det växa som organisation.