Hoppa till huvudinnehåll

Agile Center of Excellence

- En del av Transformation

Intresserad av att veta mer?

Kontakta oss

Agile Center of Excellence ingår i CANEA Business Excellence och är en del av konceptet 
Transformation

Det finns många fördelar med att titta på värdebaserade agila arbetssätt i sin organisation. Att ställa om till agilt kan dock ha sina utmaningar. Den interna kompetensen kanske saknas för hur man ska arbeta, alternativt att man infört agila arbetssätt men de väntade effekterna uteblir.

När en organisation har tagit beslutet att implementera agila arbetsmetoder inom sin projektverksamhet kan ett Agile Center of Excellence vara avgörande.

Intresserad av att veta mer?

Kontakta oss

Agile Center of Excellence ingår i CANEA Business Excellence och är en del av konceptet 
Transformation

Vad är ett Agile Center of Excellence?

Agile Center of Excellence består av ett mindre team av experter, dedikerade till att implementera agilt arbetsätt och som stannar tills organisationen har byggt tillräcklig intern kunskap att driva arbetet vidare själva. Experterna är erfarna coacher inom de mest primära rollerna inom agila arbetssätt och kan de bistå med sin kompetens inom en rad områden.

Ett Agile Center of Excellence ökar organisationens möjligheter för agil hantering genom till exempel kunna ta emot affärsvärde inkrementellt, skapa agila kontrakt med leverantörer och kapitalisera produkter/tjänster mer kortsiktigt parallellt med långsiktiga mål.

När behövs ett Agile Center of Excellence?

Typiska utmaningar som kan uppstå efter att beslutet är taget införa lean/agila arbetssätt är att kunskapen hur man göra saknas, eller att man har ett eller ett mindre antal team som gått över till agilt och som nu förväntas driva förändringen i övriga organisationen. De interna agila kvalificerade personerna får ansvar att driva förändringen men har samtidigt heltidsansvar i sina nuvarande roller.

Det kan också vara att man försökt införa agila arbetssätt, tycker att man arbetar agilt men de väntande effekterna uteblir.

Ett Agile Center of Excellence utgör skillnaden mellan att utöva agilt endast i namn och att anta agila arbetssätt för att uppnå de bästa affärsresultat. Man får tillgång till experthjälp om man kört fast och blir inte vara beroende av interna pionjärer som behöver arbetsro.

Anlita oss för Agile Center of Excellence

Våra konsulter anlitas ofta som projektledare för större insatser, för att genomföra analyser och förstudier, som ledare för workshops och seminarier, som kursledare för utbildningar, som inspiratör vid events, eller som coach eller mentor.

Våra kunder brukar säga att fördelarna av att samarbeta med oss vid strategisk nulägesanalys är bland annat att konsulterna bidrar med:

  • Erfarenheter från liknande uppdrag inom flera olika branscher.
  • Effektiva modeller och verktyg från ett omfattande metodbibliotek.
  • Förmåga att snabbt och pedagogiskt överföra sin kompetens.
  • Positiv, engagerande och professionell approach till problemställningen.
  • Identifiering av kundens unika förutsättningar och anpassningar av upplägget för att få bäst effekt.

I mer än 25 år har vi hjälpt företag att förbättras. Vill du veta vad vi kan göra för dig?

Kontakta oss