Hoppa till huvudinnehåll

Portfölj- och programhantering

- En del av Transformation

Intresserad av att veta mer?

Kontakta oss

Portfölj- och programhantering ingår i CANEA Business Excellence och är en del av konceptet 
Transformation

I praktiken har alla verksamheter som driver flera projekt en projektportfölj, även om det inte finns någon strukturerad portföljhantering.

En effektiv portfölj- och programhantering är en nyckel till att lyckas med projekt. Portföljhantering behövs för att få ut full effekt av projekten och säkerställer att resultaten bidrar till den övergripande strategin och visionen för verksamheten.

Intresserad av att veta mer?

Kontakta oss

Portfölj- och programhantering ingår i CANEA Business Excellence och är en del av konceptet 
Transformation

Portföljhantering handlar om hur urval, uppstart, prioriteringar, styrning, samordning och uppföljning av projekt går till. Helt enkelt att säkerställa att kraft och energi läggs på rätt och optimera på en övergripande nivå.

Programhantering handlar om att ta hand om relaterade projekt i program så att resurser och effekter kan samordnas.

Vi på CANEA kan hjälpa er skapa effektfulla arbetssätt för er portfölj- och programhantering. Vi kan även erbjuda er en bra lösning för projekthantering där även portfölj- och programhantering ingår. Läs mer om vårt IT-verktyg "CANEA Project" för projekthantering här.

Projektkontor

Organisationer som bedriver en stor del av sin verksamhet i projektform och är mycket beroende av resultaten från projekten kan vinna mycket på att ha en organisatorisk enhet som helt fokuserar på att koordinera, styra och stödja projekten. Vilken roll och vilket ansvar ett projektkontor kan se olika ut beroende på vad man vill uppnå. Det är bland annat vanligt att kontoret sköter samordning av projekt och resurser, coachar projektledare, förvaltar och förbättrar projektmodellen och kompetensutveckling.

Vi kan hjälpa er med frågor kring projektkontor. Genom att titta på er verksamhet kan vi utreda ert behov av projektkontor, utveckla och införa projektkontor eller hjälpa er förbättra det projektkontor ni har idag.

I mer än 25 år har vi hjälpt företag att förbättras. Vill du veta vad vi kan göra för dig?

Kontakta oss