Hoppa till huvudinnehåll

Information

  • Längd: 2 dagar
  • Pris: 495 kr. (ex. moms)
Göteborg
  • 23 maj - 24 maj 2019

CANEA Användarkonferens 2019

Välkommen till 2019 års upplaga av CANEA ONE Användarkonferens

Missa inte möjligheten att under ett par intensiva dagar få både inspiration, ny kunskap och träffa många användare av CANEA ONE. Konferensen äger rum den 23-24 maj 2019 på Elite Park Avenue Hotel i Göteborg.

Middag på The Concept

Första dagen avslutas med underhållning och 6-rätters middag på The Concept! The Concept är en Dinner Club i Göteborg med Shared Dining som bjuder på en show- & matupplevelse, för alla dina sinnen. Utan att avslöja för mycket, kan vi säga att det kan bli både "svindlande, brännande & vått".

Så tycker tidigare deltagare

På förra konferensen deltog fler än 150 personer och så här tyckte några deltagare!

  • ”Bra föreläsningar med praktiska exempel. Er positiva personal som sprider glädje runt sig, härligt.”
  • ”Konferensen var välplanerad, rakt igenom”
  • ”Föreläsningarna var generellt av mycket bra klass”

.

Hålltider för konferensen

  • Torsdag den 23 maj kl 09.30 - 17.00 + kvällsaktivitet (registrering från kl. 09:00)
  • Fredag den 24 maj kl 08.45 - 13.00 (registrering från kl. 08:30)

Pris 495 kr per person (deltagare 1-2). Deltagare 3-5 betalar 995 kr person inkl. lunch och kvällsaktivitet exkl. moms. Vid återbud senare än 14 arbetsdagar innan konferensen debiteras 995 kr, oavsett hur stor del av konferensen du väljer att avstå ifrån.

Anmälan gäller båda dagarna inklusive kvällsaktivitet. Vid frågor kontakta Linda Särnberger på 010 - 459 00 28 eller e-post.

.

Några av årets deltagare

.

Årets talare

Precis som tidigare år, kan du se fram emot ett fullspäckat program med ett tjugotal föreläsningar, workshops och möten.

Digital Twin of an Organization

Marc Kerremans – Gartner

Marc Kerremans arbetar som forskningschef inom Gartner Research, med fokus
på Business Process Management (BPM). Mr Kerremans undersöker BPM-teknikleverantörer, BPM-trender, trender och påverkan av affärsmodeller samt hur metoderna implementeras på bästa sätt inom organisationen. Marc påbörjade nyligen ett nytt forskningsområde fokuserat på process mining, affärsmodeller och system som introducerade begreppet "digital twin of an organization" (DTO).

Du kommer att få lyssna till Marc när han berättar om de senaste insikter och trendspaningar som exempelvis DTO, Digital Twin of the Organization och har även en möjlighet att boka ett personligt möte med honom för att bättre förstå hur Gartner ser på framtiden.

Inspirationsföreläsningar

Arbeta tillsammans, inte bara samtidigt!

Linda Hammarstrand – Föreläsare & Företagsrådgivare

Linda har lång erfarenhet av kommunikation, HR och utbildning. Linda har bl. a. arbetat nära Petter Stordalen på Nordic Choice Hotels där hon var Director of Passion. Hon ansvarade för företagskulturen och att göra Clarion Hotel till Nordens mest attraktiva arbetsgivare. Idag hjälper hon företag med att skapa en vinnande kultur. Linda liknar företag vid en stor stafett, där varje medarbetare har huvudrollen på sin sträcka. Det som gör företag ledande idag är vår förmåga att samarbeta – vi måste arbeta tillsammans, inte bara samtidigt.

Det framgångsrika projektet – finns det?

Carina Olsson – Bankgirot

Bankgirot är Sveriges mest erfarna fintech bolag som år 2012 levererade Swish och den första infrastrukturen för realtidsbetalningar i världen. Projektet vann priset årets projekt. Vilka utmaningar och fördelar finns det att driva projekt som omfattar alla svenska banker och ett flertal leverantörer? Går det att vara innovativ och agil i en snabbrörlig omvärld där många intressenter måste samverka.

.

Kundberättelser

LKABs resa med projekt i fokus – Från bra till bäst!

Ann-Helen Köhler LKAB

LKAB har gjort en intern resa med allt ifrån miljardprojekt till att fokusera på ett antal strategiska stora projekt och övrig projektverksamhet. Ann-Helen delar med sig av erfarenheter och lärdomar. Hon kommer att berätta om när de införde CANEA Project, hur de använder det idag och vilka utmaningar de står inför. Ni kommer även att få möjlighet att lyssna på hur de förvaltar systemet och hur de arbetar praktiskt med det.

Imagination is our only limit!

Anna Nyberg – AddSecure

AddSecure premierar öppenhet och transparens och använder därför olika workflows i CANEA för att alla ska känna sig delaktiga i bland annat strategiprocessen och förbättringsarbetet. Anna menar att det ska vara enkelt att dela kunskap, inspirera och fatta beslut på lägsta möjliga nivå. Kom och lyssna på hur AddSecure lyckats med detta!

God kontroll och systematisk verifiering av rutiner och processflöden

Kristoffer Karström – G A Lindberg

G A Lindberg använder CANEA Workflow för dokument- och ärendehantering där de på ett enkelt sätt får god kontroll och systematisk verifiering av sina rutiner och processflöden. I ärendehanteringen hanterar de interna- och externa revisioner men också kund- och leverantörsreklamationer som på ett enkelt sätt kan länkas samman och ge en röd tråd genom hela kedjan.

Hantera leverantörer och arbetsmiljödelegeringar i CANEA Workflow

Petra Johansson – Schneider Electric Sverige AB

Schneider Electric Sverige använder CANEA Workflow på flera olika områden, bl.a. leverantörsutvärderingar och arbetsmiljödelegeringar. Petra berättar om dessa olika användningsområden, vilka möjligheter som finns och hur lätt det är att bygga själv.

Vår förändringsresa till ett ”levande” verksamhetssystem

Tommy Fri, Stena Aluminium AB och Ulf Persson Borox International AB

Beskrivning av Stena Aluminiums förändring från funktionellt verksamhetsledningssystem med få användare, till ett levande processorienterat verksamhetssystem. Ledningens engagemang är ingen klyscha utan en grundläggande förutsättning. Hur vi skapade delaktighet med chefer, processägare, medarbetare genom bland annat ett 30+ antal workshops.

.

Kunskapspass

Skapa bestående värde av förbättringsarbete med Lean Six Sigma

Mikael Göthager – CANEA

Mikael tar dig med på en resa om likheter och skillnader mellan Lean och Six Sigma. Han berättar varför kombinationen av de två metoderna är det mest optimala för förbättringsarbete. Hur organiserar man en verksamhetsutveckling med Lean Six Sigma som grundfundament och vilka insikter krävs för att skapa ett fungerande förbättringsarbete över tid?

.

Från VAD till HUR

Claes Berlin – QUBE

Claes berättar om transformeringen från en traditionell hierarkisk organisation inom
rymdbranschen till en flexibel kundanpassad operativ processorienterad verksamhet. Vidare med tillämpning av dessa erfarenheter som inspiratör och konsult i Ryssland och Kazachstan i en processorienterad verksamhetsutveckling av traditionella företag med intresse av tydligare kundfokus, inre operativ skicklighet och ett modernt ledarskap.

.

Agila ledningssystem

Jonas Spannel – CANEA

I en snabbt föränderlig värld behöver vi utforma företagets ledningssystem på rätt sätt. Jonas berättar om CANEAs koncept Agila Ledningssystem och beskriver med hjälp av ett par referenscase.

.

.

.

Öka tempot i förändringsarbetet!

Jörgen Svedberg CANEA

Jörgen föreläser om typiska reaktioner vid förändring och nya arbetssätt, han ger dig tips och visar en pragmatisk modell man kan använda som stöd vid planering och genomförande av förändringar. Vad är alltmer viktigt och typiskt för modernt förändringsarbete? Ja, det skall vi ta reda på under denna föreläsning.

.

Nyttodriven projektledning

Leif Jansson CANEA

Många organisationer kan projektledning men trots det levererar en hög andel projekt inte den affärsnytta som avsågs. Undersökningar visar att ca 25 % av alla projekt inte ger någon nytta och ytterligare 30 – 40 % ger bara delvis målsatt nytta. Nyttodriven projektledning visar var problemen ligger och ger dig vägledning i hur man styr projekt för att säkerställa affärsnyttan, redan tidigt i projektet. Under passet får du chansen att ställa om från ”Traditionellt” till ”Nyttodrivet” tankesätt och ta med dig värdefulla insikter om hur du skapar fler framgångsrika projekt.

.

Diskussionspass

Goda exempel från offentliga sektorn

Erik Carlsson & Mattias Forslund CANEA

CANEA ONE används av flertalet offentliga verksamheter såsom kommuner, kommunala bolag och landsting. På detta seminarium kommer Erik & Mattias ge exempel på specifika lösningar i CANEA ONE som våra kunder inom offentlig sektor använder sig av. Låt er inspireras av exemplen som kanske också kan tillämpas i er verksamhet?

.

Smarta användningsområden

Effektiva processer med processdashboarden

Niklas Jönsson – CANEA

Mycket i CANEA ONE kretsar kring processerna. Under detta seminariet kommer
vi att göra en djupdykning i hur vi kan använda processdashboarden för att skapa en samlad bild av processen. Detta innefattar allt från att beskriva processen med tillhörande rutiner och instruktioner till att följa upp processens prestanda.

Under seminariet kommer vi att arbeta en del under skalet på CANEA ONE, med design- och konfigurationsverktygen. Med detta hoppas vi att ni får med er kunskaper och idéer till hur ni kan förbättra er användning. Seminariet lämpar sig för dig som har tidigare erfarenhet av att konfigurera i CANEA ONE

.

Säkerställ att rätt person får tillgång till rätt
information i CANEA Document.

Klara Olofsdotter CANEA

CANEA Document innehåller massvis med funktion för att säkerställa att rätt
person får tillgång till rätt information, men vad skall användas i vilket scenario? Under detta seminariet kommer vi att gå till botten med funktioner för att hantera säkerhet, tillgång och åtkomst till informationen i CANEA Document.

Under seminariet kommer vi att arbeta en del under skalet på CANEA ONE, med design- och konfigurationsverktygen. Med detta hoppas vi att ni får med er kunskaper och idéer till hur ni kan förbättra er användning. Seminariet lämpar sig för dig som har tidigare erfarenhet av att konfigurera i CANEA ONE

.

Full koll på projektet med projektdashboarden

Niclas Svensson – CANEA

Hur kan CANEA ONE hjälpa dig som projektledare att hålla koll på dina projekt?
Att veta vad som skall göras och när, övervaka de aktiviteter eller uppgifter som behöver extra uppmärksamhet eller att känna till och agera på avvikelser mot plan är viktiga uppgifter för dig som projektledare. Under detta seminariet kommer vi att visa hur detta kan underlättas med CANEA Project och bland annat den nya projektdashboarden.

Under seminariet kommer vi att arbeta en del under skalet på CANEA ONE, med design- och konfigurationsverktygen. Med detta hoppas vi att ni får med er kunskaper och idéer till hur ni kan förbättra er användning. Seminariet lämpar sig för dig som har tidigare erfarenhet av att konfigurera i CANEA ONE

.

Hantera era leverantörsavtal med
CANEA Workflow

Elin Cedergren – CANEA

Att hantera avtal är något som görs i alla organisationer och ett bra verktygsstöd
kör underlätta. Under detta seminariet kommer vi att undersöka hur CANEA Workflow kan användas för att få koll på avtalen, påminnelser när de behöver uppdateras och mycket annat.

Under seminariet kommer vi att arbeta en del under skalet på CANEA ONE, med design- och konfigurationsverktygen. Med detta hoppas vi att ni får med er kunskaper och idéer till hur ni kan förbättra er användning. Seminariet lämpar sig för dig som har tidigare erfarenhet av att konfigurera i CANEA ONE

.

Se hela programmet som pdf

.

#caneaone

Årets utställare