CANEA webbinarier4

On demand-webbinarium: Informationssäkerhet

Informationssäkerhet CANEA ONE Webbinarium

I detta webinarium tittar vi på hur organisationer kan implementera ett integrerat ledningssystem för informationssäkerhet med stöd av IT plattformen CANEA ONE. Våra erfarna säljare och managementkonsulter visar hur CANEA ONE stödjer implementeringen av ISO 27001 och delar med sig av nyttiga tips och råd för ett lyckat införande. 

om du har några frågor.

Fakta

Längd:
1 tim

Pris:
0kr. (ex. moms)

Föreläsare

Nicolas ter Wisscha_sv_low
Managementkonsult
Nicolas ter Wisscha_sv_low

Nicolas ter Wisscha

Managementkonsult
Sven Krig_sv_low-1
Managementkonsult
Sven Krig_sv_low-1

Sven Krig

Managementkonsult

Beskrivning

Kraven på att kunna uppvisa ett systematiskt och effektivt informationssäkerhetsarbete har ökat markant de senaste åren. Det beror bland annat på ökad digitalisering och en förändrad hot- och omvärldsbild. Många organisationer väljer därför att använda sig av den internationella standarden ISO 27001 och relaterade standarder i denna familj som en stabil och beprövad grund för sitt informationssäkerhetsarbete. 
 
I en del fall har man kanske redan erfarenhet av att arbeta med andra standarder som till exempel ISO 9001 och ISO 14001 och man är då intresserad av att införa ett integrerat ledningssystem, det vill säga ett ledningssystem som uppfyller kraven i samtliga dessa standarder samt andra krav på organisationen. Arbetet med att implementera och integrera ISO 27001 i organisationen är dock inte alltid helt enkelt och det finns en hel del onödiga misstag som kan undvikas. För att lyckas fullt ut krävs även en hel del systematik som kan vara svår att få på plats på ett enkelt sätt. 

I detta webbinarium går vi igenom det grundläggande ramverket för ISO 27001 och hur denna standard kan implementeras i organisationer på ett systematiskt och beprövat sätt. Vi tittar på framgångsfaktorer och fallgropar och några av de mest väsentliga delarna som måste komma på plats för ett lyckat införande. 
 
Vi tittar även på hur plattformen CANEA ONE kan användas som grund för implementeringen av ett integrerat ledningssystem för informationssäkerhet med bland annat olika fördefinierade moduler och funktionalitet som stödjer ett levande ledningssystem som ger maximal verksamhetsnytta.

Praktisk info

Ett mail med länk till webbinariet skickas ut till den e-postadress du anmäler ditt deltagande med.

Anmälan

On demand-webbinarium: Informationssäkerhet

Längd:
1 tim

Pris:
0kr. (ex. moms)

om du har några frågor