Om oss

Vårt sociala ansvarstagande
i praktiken

Ideella organisationer och initiativ
som vårt hjärta klappar lite extra för

 

Pengar som skänker hopp

CANEA donerar en del av sin vinst till välgörande ändamål. Vi har genom åren stöttat en rad organisationer och initiativ som skapar bättre förutsättningar för människor som har det svårt. Dit hör till exempel barnhemmet Thembalethu i Sydafrika, som vi har gett ekonomiskt bidrag till under flera år, se citat nedan. Och vi stödjer  även ideella organisationer med subventionerade konsult- & IT-tjänster samt utbildningsprodukter.

Exempel på organisation som vi sponsrar eller har sponsrat i närtid:

  • Barnhemmet Thembalethu i Sydafrika.
  • Röda Korset.
  • Läkare utan gränser – medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd.
  • Ukraina – vi har ordnat egna humanitära transporter med liggunderlag, vedeldade fältkök, kompresser & gasbindor, hygienartiklar och choklad.
  • Cancerfonden – CANEA är företagsvän.
  • Team Rynkeby – sponsrar Barncancerfonden och Barnhjärnfonden.
  • Sjöräddningssällskapet.
  • Världsnaturfonden.
  • Africa Youth Cup – kontinentens största fotbollsturnering för barn. 

Friends-of-thembu

Hjälp som får människor att växa

”Jag har vetat att jag ville bli socialarbetare sen jag var liten. Jag har alltid vetat var jag kommer ifrån och vad jag vill uppnå med mitt liv. Jag har jobbat hårt och jag har förtjänat att vara där jag är idag. Tack vare stödet från CANEA och Friends of Thembalethu har jag fått chansen att ge tillbaka till samhället och uppnått min dröm.”

Mabuyi ”Torres” Luna – Torres kommer från hennes enorma fotbollsintresse – föddes den 20 december 1992 i Sydafrika på den fattiga landsbygden i provinsen KwaZulu-Natal. Hon växte upp tillsammans med mamma och syskon under svåra förhållanden.

När Mabuyi var 4-5 år tog mamman henne till barnhemmet Thembalethu, som betyder ”vårt hopp” på zulu, för att be dem ta hand om henne. När hon var 6 år avled hennes mamma. Mabuyi blev med stöd från Barnhemmet Thembalethus Vänner 2016 färdig socionom vid University of South Africa, Durban. Hennes mål är att jobba med drogberoende och visa att man kan komma från fattigdom och ändå förändra sin situation.

Christer anv.konf

För mer information om CANEAs sociala ansvarstagande

Kontakta gärna Christer Hellstrand. Christer.hellstrand@canea.se