iso 2600, hållbarhetsarbete

Hållbarhetsarbete enligt ISO 26000

Hållbarhet

Utbildningen beskriver syftet med och nyttan av ett systematiskt hållbarhetsarbete samt påvisar värdet av att ha en tydlig koppling mellan ett företags strategi och dess samhällsansvar.

om du har frågor om kursen eller vill att vi håller den hos er istället.

Fakta

Längd:
1 dag

Pris:
8 500 krkr. (ex. moms)

  • Göteborg

    1 okt

    3 mar 2025

  • Stockholm

    17 dec

Berättigar till
-

Innehåll

Denna utbildning ger dig en grundläggande förståelse för ISO 26000 och en fördjupad kunskap om hur man bör lägga upp hållbarhetsarbetet för att möta samhällets utmaningar och förväntningar. Kursen går igenom metoder och verktyg som kan användas för att införa och underhålla arbetet med hållbarhet, oavsett storlek och typ av verksamhet. Den påvisar nyttan med att arbeta systematiskt och att ha en tydlig koppling mellan strategi och hållbarhetsarbete. Du kommer att öka din förmåga att hantera möjligheter och risker i såväl verksamheten som värdekedjan med hjälp av due diligence. Sammantaget ger det verksamheten en robust och trovärdig grund när det gäller hållbarhet. När praktikfall diskuteras kommer den egna verksamheten att vara i centrum. 

Kursen kan även ges som en företagsanpassad utbildning hos er, under flera dagar och uppdelad i fler workshoppar med olika delar av verksamheten i fokus. Kontakta oss för mer information. 

Ladda ned programbeskrivning.

Beskrivning

För vem?

Utbildningen vänder sig till dig som ansvarar för hela eller delar av hållbarhetsarbetet och vill öka din kunskap och verktygslåda för att skapa varaktiga effekter av arbetet. För att maximera utbytet av kursen rekommenderar vi att de som deltar har olika roller och helst inflytande i en ledningsgrupp.

Vilka förkunskaper krävs?

Utbildningen kräver inga förkunskaper. Dock är kunskap om någon verksamhetsstandard som ISO 9001, ISO 14001 eller ISO 45001, plus egen praktisk erfarenhet, till hjälp för du ska få fullt utbyte av utbildningen.

Syfte och mål

Utbildningen ger dig den kunskap som krävs för att påbörja eller utveckla ett hållbarhetsarbete med hjälp av ISO 26000.

Övrig information

Många företag som skickar sina medarbetare på utbildning hos oss anlitar även våra konsulter, både när det gäller projekt och interna utbildningar. 

Läs mer om våra konsulttjänster inom hållbarhet.

Program

1 dag

Dag 1
09.00–16.30
  • Introduktion och genomgång av programmet.
  • Vad vi menar med hållbarhet och andra grundläggande begrepp. 
  • Genomgång av ISO 26000.
  • Vad är viktigt att göra/inte göra för att få störst nytta?
  • Avslutning och personlig reflektion.

Boka utbildning

Hållbarhetsarbete enligt ISO 26000

Längd: 1 dag

Pris: 8 500 krkr. (ex. moms)

om du har frågor om kursen eller vill att vi håller den hos er istället