Tillbaka
Kinnarps möblerar om IT-stödet

 

Kinnarps behövde göra projekt visuella för alla inblandade och införde projektverktyget CANEA Project - en helhetslösning för effektiv projekt- och portföljhantering.

Bakgrund

Kinnarps AB är ett internationellt möbelföretag med säte i Västergötland och totalt 2 500 anställda. Kinnarps levererar helhetslösningar när det gäller inredning för kontor och offentlig miljö. Idag är Kinnarps den näst största kontorsmöbeltillverkaren i Europa och har försäljningsverksamhet i ca 40 länder samt en omsättning på ca 4000 MSEK. Produktion sker vid sju anläggningar i Sverige och Tyskland. Det var bland annat denna geografiska spridning som var orsaken till behovet av ett system som kunde ge bättre projektöverblick.

Införande och nytta

Projektverksamheten är idag en kritisk del i framgångsreceptet för många företag. För att bygga morgondagens konkurrenskraft blir effektiva IT-stöd för hela projektverksamheten en viktig pusselbit.

Tomas Ekström, Kvalitets- och miljöansvarig, tillika ansvarig för projektmetodik på Kinnarps berättar: ”Vi blev övertygade direkt när vi tittade på CANEA Project. Fem orter är inblandade i Kinnarps produktutvecklingsprojekt och vi behövde göra projekten visuella för alla inblandade. Vi insåg att det här systemet kommer att hjälpa oss. Jag blev heltänd på kombinationen av kraftfullhet och enkelhet.

 

"Vi blev övertygade direkt när vi tittade på CANEA Project. Fem orter är inblandade i Kinnarps produktutvecklingsprojekt och vi behövde göra projekten visuella för alla inblandade. Jag blev heltänd på kombinationen av kraftfullhet och enkelhet."

Tomas Ekström, Kvalitetschef och ansvarig för projektmetodik, Kinnarps

Intresserad av att veta mer?

Vi skapar rätt förutsättningar för ett levande ledningssystem och ger ökad lönsamhet och bättre möjligheter att realisera din strategi.