Fördjupa dig i verksamhetsutveckling och ledningssystem

Här hittar du mer material som berör de ämnena. Ta del av andra verksamheters arbetsprocesser och våra tankar och idéer om förbättringsarbete.

iStock-897811758
Kundcase

Inspireras av andra

Läs om hur Tyresö kommun har arbetat för att effetivisera rekrytering. Eller vårt samarbete med Trafikkontoret för att skapa långsiktigt hållbara arbetssätt.
iStock-1175857933
Rapport

Hur ser svenska organisationer på ledningssystem?

Vi har genomfört en undersökning där ca 275 personer yrkesverksamma inom kvalitet, miljö och ledningssystem ha deltagit och gett svar på vad de anser att ledningssystem stödjer mest - samt vilka utmaningar som finns. Vi delar också med oss av våra tankar om vad som kommer påverka utvecklingen av ledningssystem och vad man bör tänka på framåt.
iStock-1365171819
Ledningssystem

Nio insikter om förbättringsarbete

Vad krävs egentligen för ett fungerande förbättringsarbete? Här listar vi nio punkter som du behöver tänka på för att få verksamheten med på tåget. Bland annat:

  • Skilj på "vad" och "hur"
  • Engagemang
  • Våga misslyckas
  • Uppmärksamma rätt beteenden
Andrea Zackrisson_sv_fykant_2
Andreas checklista

Gör digitaliserings-
arbetet smidigare

Hur får du digitaliseringsarbetet att flyta så smidigt som möjligt?

Jo, med Andrea Zackrissons checklista. Andrea jobbar som implementeringskonsult på vår IT-avdelning. Hon har innan dess arbetat med kvalitets- och verksamhets-utveckling i olika kommuner i över tio år. Nu har hon skapat en checklista som hon gärna delar med sig av. Flera punkter är ovärderliga för den arbetar med digitalisering av arbetsrutiner.