Hoppa till huvudinnehåll

Ny chef på vårt nya stockholmskontor

I början av mars tog vår tidigare stockholmschef sig an nya utmaningar inom bolaget, mer specifikt med att utveckla våra internationella relationer för fortsatt tillväxt globalt. Detta innebar också att vi fick en ny kollega och stockholmschef lagom till flytten av vårt kontor i huvudstaden. Vi tog chansen att få lära känna honom lite bättre och se hur hans första tid på CANEA varit.

Berätta lite om dig själv.

Mitt namn är Pontus Fryk och jag är i grunden utbildad civilingenjör i industriell ekonomi vid Kungliga Tekniska Högskolan, men har också en doktorsexamen i företagsekonomi från Uppsala universitet och Columbia University. Jag startade min karriär som Postdok och gick sedan vidare inom managementkonsultbranschen i roller som alltifrån renodlad konsult till regionchef och VD, med ett genomgående stort intresse för sälj.

Varför valde du CANEA?

Jag kommer senast från ett konsultbolag med inriktning mot offentlig sektor, vilket även är ett specialistområde för CANEA. Det som dock lockade lite extra med just CANEA som bolag är att det finns ytterligare områden som bolaget har lång erfarenhet av. Att arbeta med många olika typer av bolag både statliga och privata, med en bred produkt- och tjänsteportfölj, var något som fick mig intresserad. Vidare ansåg jag även att bolaget var inne i en väldigt spännande fas med nytt kontor, höga tillväxtambitioner och flera långsiktiga kundrelationer.

Hur ser din roll i bolaget ut?

Jag är den som kommer leda våra managementkonsulter och fungera som ansvarig för kontoret här i Stockholm. Det är mitt ansvar att se till att konsulterna får en fungerande arbetsvardag och ge dem verktygen för att prestera som bäst. Det inkluderar även introduktion av nya medarbetare för att skapa förutsättningarna att utvecklas på bolaget och komma in i en inkluderande kultur. Jag kommer också att fungera som bollplank i projekten och i våra kundrelationer för att dela med mig av mina tidigare erfarenheter samt min passion för att utveckla säljprocesser.

Ni har precis flyttat till nytt kontor – hur känns det?

Det känns riktigt bra. Det blir ett kontor att mötas på. Oavsett om det handlar om samarbete mellan konsulter eller besök från externa gäster och kunder. Det är härligt att det också finns gott om ytor för sociala aktiviteter. Läget känns perfekt – precis vid tunnelbane- och pendeltågsuppgången vid t-centralen. Inom en snar framtid, när spridningen av covid-19 har avtagit, ser vi framemot att gå tillbaka till business as usual med många spännande besök på Vasagatan 36.

Vad är ditt intryck efter din första tid på CANEA?

Det har varit många nya möten den senaste tiden. Jag har fått chans att lära känna medarbetarna lite bättre, men också börjat få sätta mig in i aktuella projekt och planerade aktiviteter. Jag har snabbt fått komma in i diskussioner kring viktiga frågor, vilket känns väldigt inspirerande!

Vill du komma i kontakt med Pontus och stockholmskontoret?

Telefon: 072-4531618

Email: pontus.fryk@canea.se